سرعت تغییرات حوزه علمیه متناسب با نظر رهبری نیست
حجت الاسلام والمسلمین مجید سینایی، مسئول و مدیر مدرسه سفیران ابوطالب (ع) تهران در گفتگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان گفت: فرهنگ عبارت است از عقاید، رفتار، آداب و رسوم یک ملت؛ آنچنان که نوع لباس و مراسمات یک ملت نیز جزء فرهنگ است.
وی با بیان اینکه در بخش زیربنایی انقلاب، بسیار کم کار کردیم، خاطرنشان کرد: بیشترین توجه به روبنا و ظواهر شده البته امام خمینی، مقام معظم رهبری، شهید بهشتی، شهید مطهری، آیت الله جوادی آملی، آیت الله و مصباح یزدی مباحث دقیقی در بحث زیربنایی فرهنگی داشته اند.
حجت الاسلام والمسلمین سینایی با اشاره به اینکه ظواهر تابعی از عقاید است، اظهار داشت: در مسایل فرهنگی شعارهایمان موحدانه است ولی عقایدمان غیرموحدانه؛ به طوری که یک غربی با مشاهده هنرمندان، بازیکنان و حتی برخی از طلاب به دیندار بودن ما پی نمی برد.
وی ادامه داد: تعابیری مانند حکومت 2500 ساله غیر اسلامی داشتیم و یا اینکه دشمن در حال تلاش شبانه روزی است تنها می تواند توجیه کننده کندی فعالیت ما باشد؛ اما اگر ما راه را اشتباه رفته باشیم این توجیهات درست نیست برای مثال اینکه بدانیم راه درست در جهت شرق است اما ما راه نادرست در جهت غرب را ادامه دهیم دچار خطا شده ایم.
مسئول مدرسه سفیران ابوطالب (ع) تصریح کرد: این مشکل را امروزه در بحث توریسم و گردشگری می بینیم به طوری که عده ای با نگاه اصالت سود سعی دارند به هر شکل گردشگران را جذب نمایند در حالی که نگاه اسلام «یسیرو فی الارض» است. در واقع نگاه اسلام به میراث و آثار باستانی و فرهنگی نگاهی عبرت آمیز است لذا باید به گردشگری که به تخت جمشید می آید جزوه ای بدهیم تا بداند عده ای مظلوم کشته شده اند تا یک متکبر بتواند از احداث چنین بنایی احساس غرور و شادمانی کند و اتفاقا چنین اقدامی، مردم و گردشگران را جذب می کند.
وی با تاکید بر اینکه امروزه نگاه و فرهنگ اسلامی در گردشگری و سایر حوزه های فرهنگی حاکم نیست، خاطرنشان کرد: نباید قطب نماها خاصه امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری را فراموش کنیم آنچنان که امروزه جهت گیری های توحیدی در نگاه برخی مسئولان مشاهده نمی شود.
حجت الاسلام سینایی افزود: در امور فرهنگی دو موضوع مطرح است اولا وضع قوانین و جهت گیری های کلی که باید تحت اشراف و نظارت مراجع، علما و متفکران اسلامی باشد؛ و ثانیاً بخش اجرایی که می بایست متخصصان متصدی آن باشند البته باید ناظرینی متعهد و مقید بر عملکرد این مجریان نظارت داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه کار سیاستگذاری و نظریه پردازی در اختیار متفکران و علمای آگاه به اسلام و انقلاب (یعنی اسلامی انقلابی و نه اسلام عربستان سعودی) باشد، ادامه داد: در اجرا می توان از افرادی متخصص، پرجوش و خروش و حتی صاحب سرمایه استفاده کرد اما وجود ناظری متعهد، یک ضرورت است.
مسئول مدرسه سفیران ابوطالب (ع) با بیان اینکه نباید توده مردم را از صحنه خارج کرد، اظهار داشت: بحث فنداسیون و بنیان ها با علما و حوزه هاست و باید امور اجرایی را به متخصصان و آحاد مردم محول کرد.
حجت الاسلام والمسلمین سینایی گفت: بنده زمانی لیدر تور گردشگری در برخی مدارس علمیه تهران از جمله مروی، مجدالدوله و ... بودم. مسئولیت بنده راهنمایی توریست ها بود و الحمدالله با گشاده رویی، برخوردی منطقی و ارایه توضیحاتی مستوفی به نتایجی مطلوب رسیدیم آنچنان که توریست ها می گفتند اولا توضیحات مناسبی به ما ارایه شد ثانیا برخوردی بسیار مهربانانه و منطقی با ما شد و ثالثا نگاه ما به روحانیت عوض شد زیرا فکر می کردیم روحانیت با علم روز آشنا نیست و برخوردی خشن دارد.
این استاد حوزه و دانشگاه با بیان اینکه به اعتقاد بنده امام خمینی، مقام معظم رهبری و برخی از مراجع به خوبی در زمینه فرهنگی عمل کردند، گفت: متاسفانه بدنه حوزه نتوانسته است در این زمینه درست عمل کند؛ در واقع سرعت تغییرات حوزه خیلی کم است.
وی ادامه داد: این سرعت به اندازه ای کم است که شاید 50 سال بعد به نقطه مطلوبی که امروز مدنظر مقام معظم رهبری است، برسیم!
مسئول و مدیر مدرسه سفیران ابوطالب (ع) ادامه داد: امیدواریم در نتیجه این عملکرد بعد از عاشورا به صحنه مبارزه نرسیده باشیم البته با حضور نسل جوانی که هوشمند و اهل فراست است به آینده خوشبین هستم.
وی در پایان گفت: الحمدالله نسل جوان امروز به خوبی با اندیشه های امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری آشناست و انشاءالله با عملکرد بهتر حوزه ها و طلاب هرچه زودتر به نقطه مطلوب برسیم.