یکی از شاخص‌های حقانیت اسلام و تشیع دعای سحر است

خبرگزاری شبستان در تاریخ 5 تیر 95 نوشت:

حجت‌الاسلام مجيد سینایی مدیر مدرسه علمیه سفیران هدایت ابوطالب (ع) در گفت‌وگو با خبرنگار قرآن و معارف خبرگزاری شبستان، با اشاره به انواع مختلف دعاها در دین مبین اسلام، گفت: دعاها دارای رتبه و سطوح مختلف هستند مانند مناجات شعبانیه که در حد بالا و دارای مفاهیم بلندی است یا دعای سحر که جزء دعاهای ناب عرفانی است.

وی افزود: حضرت امام خمینی (ره) دریکی از کتاب‌های خود به شرح کامل دعای سحر به زبان عربی پرداخته‌اند که بسیار در سطح بالایی است طوری که می‌توان این کتاب را پایان‌نامه عرفانی امام خمینی (ره) نیز دانست.

دعای سحر ناب‌ترین دعا است

مؤسس سفيران هدايت ابوطالب (ع)، با اشاره به اینکه شرح دعای سحر ازجمله دعاهای سطح بالا در دین مبین اسلام و شیعیان است، عنوان کرد: دعایی بالاتر از دعای سحر در ماه مبارک رمضان وجود ندارد یا بعید است بالاتر از دعای سحر دعایی وجود داشته باشد.

وی، با اشاره به مفهوم زندگی در جهان غرب، بیان داشت: زندگی در جهان غرب برای دستیابی به مواهب مادی از طریق دوستانه و صلح‌آمیز است این مفاهیم زندگی دنیوی در جهان غرب است که دارای یک معیار افقی در زندگی است.  

حجت‌الاسلام سینایی بابیان اینکه سبک زندگی در دین اسلام با غرب متفاوت است، گفت: دین مبین اسلام علاوه بر صلح و صفا و حفظ محیط‌زیست به ارتفاع زندگی نیز توجه دارد، بنابراین سبک زندگی در جهان اسلام و تعالیم اسلامی ضمن این‌که حرکت‌های افقی طول و عرض یک‌جهت ارتفاعی نیز دارد.

وی افزود: زمانی که در زندگی اسلامی جهت ارتفاع گرفته شود اصلاً مفهوم زندگی اسلامی از آن گرفته می‌شود به‌عنوان‌مثال در سبک زندگی غربی دادن یک‌دانه انگور به‌به یک تهی‌دست به‌عنوان ایثار مطرح می‌شود اما در سبک زندگی اسلامی دادن دانه انگور به فقیر در جهت رضای خداوند متعال باید باشد ازاین‌رو زندگی معنا و مفهوم پیدا می‌کند.

رسیدن به خداوند متعال با دعای سحر

مؤسس سفيران هدايت ابوطالب (ع)، با اشاره به مفهوم اصلی زندگی اسلامی عنوان کرد: یکی از اصول و مفاهیم زندگی اسلامی رسیدن به خداوند متعال است به همین دلیل دعای سحر تکیه بسیاری درحرکت به‌سوی خداوند متعال دارد، درواقع دعای سحر سبک زندگی اسلامی را نه در جهت‌های افقی بلکه در جهت‌های ارتفاعی اوج داده است.

حجت‌الاسلام سینایی با اشاره به متفاوت بودن دعای سحر با دیگر دعاها در ادیان مختلف، اظهار داشت: نمونه دعای سحر را در هیچ دین و مذهبی مانند دین هندو، دین مسیحت و ... نمی‌توان پیدا کرد، زیرا دین اسلام منهای اهل‌بیت (ع) ارتفاعی ندارد ازاین‌رو در دعای سحر سبک زندگی قرآنی یا خواستگاه‌ الهی و ربانی را مطرح می‌کند.

دعای سحر از زیباترین ابتکارات تشیع است

وی، بیان داشت: دعای سحر یکی از زیباترین ابتکارات دین مخصوصاً در تشیع است، تمام فرازهایی که در این دعا وجود دارد همانند یک مروارید در این نخ تسبیح است که خواسته‌ها را به یکدیگر ارتباط می‌دهد.

حجت‌الاسلام سینایی با اشاره به اینکه دعای سحر نوعی بازگشت به فطرت است، گفت: تمامی انسان‌ها در کره زمین به آن به فطرت خود دسترسی دارند و بدیهی و روشن است که هر انسانی در دنیای درونش ندای فطرت را می‌شنود و فطرت را دریافت می‌کند بنابراین کسانی که دعای سحر بخوانند آن را مطابق فطرت خود خواهند یافت.

یکی از شاخص‌های حقانیت اسلام دعای سحر است

وی افزود: انسان‌ها به‌صورت فطری دنبال کمال هستند و کمال محدود اصلاً انسان را ارضا نمی‌کند، دعای سحر به دنبال کمال انسان است بنابراین یکی از شاخص‌های حقانیت اسلام در همین دعای سحر است.

مؤسس سفيران هدايت ابوطالب (ع)، با اشاره به نظریه و مکاتب غربی، عنوان کرد: لیبرالیسم، مسیحت، اهل سنت به این اذعان دارند که به مردم کمال ارائه می‌دهند اما کمالی که در تشیع ارائه‌شده با دیگر مکاتب متفاوت است زیرا ملاک‌های که برای کمال ارائه می‌دهند مطابق با فطرت نیست.

حجت‌الاسلام سینایی بابیان اینکه فطرت انسان زیبایی، قدرت، جلال بی‌نهایت را طلب می‌کند، اظهار داشت: دعای سحر به این بخش فطری انسان اشاره کامل کرده است آنجا که می‌فرماید: خدایا من زیبایی بی‌نهایت و تولا را از تو می‌خواهم.

وی، بیان داشت: در برخی از ادیان فقط زیبایی و قدرت را طلب می‌کنند اما قدرت و زیبایی محدود انسان را ارضاء نمی‌کند زیرا انسان روحش بزرگ‌تر از این موارد است و آن خلأ وجودی در انسان را مرتفع کند.

حجت‌الاسلام سینایی، گفت: روح انسان به زیبایی بی‌نهایت تشنگی دارد بنابراین شاهد هستید که دعای سحر کاملاً بازگشت به فطرت، تعلیم و تربیت را در دسترس تمامی انسان‌ها از هر نوع یا قشری قرار می‌دهد به همین علت اگر برای هر انسانی در شرق و غرب عالم دعای سحر درست ترجمه شود بر این‌که دعای سحر حق است اذعان می‌کند.

از معجزات ائمه اطهار (ع) دعای سحر است

وی در پایان، خاطرنشان کرد: انسان به دنیا آمده است که عمر، کمال، زیبایی، قدرت و علم را بی‌نهایت پذیرا باشد و عطش را با آنها برطرف کند تمامی این موارد در دعای سحر مطرح‌شده است که یکی از معجزات ائمه اطهار (ع) همین دعای سحر است که دلیل بر عصمت این بزرگواران دارد.



افزودن نظر

نمایش در اسلایدر: 
نمایش در اسلایدر