قوای سهگانه پژوهش محور باشند.
تولیت مدرسه علمیه سفیران هدایت ابوطالب (ع) گفت: قوای سهگانه پژوهش محور نیستند تا با حمایت از علوم انسانی اسلامی، سعادت و سلامت جامعه را تضمین کنند.
حجت الاسلام والمسلمین مجید سینایی تولیت مدرسه علمیه سفیران هدایت ابوطالب(ع)، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، درباره اهمیت فعالیتهای پژوهشهای دینی گفت: در حال حاضر شاهد رشد و افزایش فعالیتهای پژوهشی دینی در حوزههای علمیه هستیم.
وی افزود: درگذشته فعالیتهای پژوهشی با رسم و رسوم پژوهشی مدرن همراه نبود اما امروز در همه فعالیتهای پژوهشی مانند پایاننامهها و مقالات حوزوی شاهد اجرایی شدن استانداردهای پژوهشی هستیم.
حجت الاسلام والمسلمین سینایی با اشاره به فعالیتهای پژوهشی حوزههای علمیه قدیم، ابراز کرد: درگذشته زمانی که استاد رساله و یا کتابی مینوشت برخی افراد که اهل علم بودند میآمدند و به آن کتاب یا رساله علمی حاشیه میزدند، یا شرح آن را مینوشتند و یا به تحریر و تقریر کتاب میپرداختند.
تولیت مدرسه علمیه سفیران هدایت ابوطالب(ع) ادامه داد: آن روش علمی بسیار خوبی بود که امروز متأسفانه دیگر اثری از این نوع فعالیت علمی در حوزههای علمیه دیده نمیشود اما اینکه در حال حاضر مقالات بهصورت استاندارد نوشته میشوند بهگونهای که بتوان در آکادمیها و مراکز علمی غربی آنان را در معرض عموم قرارداد اتفاق بسیار خوبی است اما میطلبد حوزههای علمیه در حفظ روش قدیم نیز کوشا باشند.
وی با بیان اینکه علوم انسانی اسلامی به دنبال سعادت و سلامت جامعه است، گفت: همانگونه که درزمینهٔ علوم تجربی و انرژیها دولت باید دانشبنیان باشد و به پژوهشهایی که دانشگاهیان در راستای نیاز دولت انجام میدهند تا دولت با دستاوردهای علمی آنان شرکت نفت و سایر صنایع کشور را اداره کند، بها دهد تا بیمصرف نماند لازم است از علوم انسانی اسلامی نیز حمایت کند تا سعادت و سلامت جامعه تضمین شود.
حجت الاسلام والمسلمین سینایی ادامه داد: بخشی از علوم انسانی در دانشگاهها وجود دارد اما بخش اعظمی از این علوم بهرغم آنکه دولت و کشور ایران جمهوری اسلامی است در حوزه علمیه قرار دارد اما متأسفانه بههیچعنوان قوای سهگانه ما پژوهش محور نیستند و با مراکز پژوهشی علوم انسانی بسیار پیشرفته اسلامی که در حوزههای علمیه قرار دارند تعامل ندارند.
تولیت مدرسه علمیه سفیران هدایت ابوطالب(ع) در ادامه بیان داشت: امروز وزارت ارشاد اسلامی در مفهوم هنر وامانده است و در نحوه اداره مرکز هنر، مفهوم هنر هفتم، چارچوب اداره مراکز هنر هفتم، محتوای هنر هفتم و در مسائل فرهنگی پیشرفت و ایدهای ندارد، از حوزههای علمیه نیز کمک نمیگیرد و تنها نگاهش به همان جهان غرب است تا دقیقاً اتفاقات دنیای بیرون را در داخل اعمال کند؛ از این رو نه هنر سینما کنونی جوابگوی نیازهای کشور است نه اقتصادمان و نه در بخش مدیریتی مدیریت بهصورت اسلامی اجرا میشود.
وی افزود: حتی در صنایع نظامی حوزههای علمیه میتوانند پژوهشهایی داشته باشند کارهای فراوانی انجام دهند همچنین در عرصه استراتژیهای نظامی حوزه علمیه میتواند از نهجالبلاغه و منابع دیگر بهره ببرد.
حجت الاسلام والمسلمین سینایی در پایان خاطرنشان کرد: زمانی که دولت هیچ بهایی به دستاوردهای پژوهشی حوزه علمیه نمیدهد و به او تکیه نمیکند و منابع مالی نیز به این سمت نمیآید و بهجای دیگر میرود و حوزه علمیه که گرسنه این مسائل است تخصصهایش بدون استفاده باقی میماند./813/ت۳۰۲/ب۱
افزودن نظر